E.MARINELLAN ARKISTOKOKOELMA SAUMASSA

* * *

E. Marinellalla on pitkä ja perinteikäs historia solmioiden parissa. Yli sadan vuoden ajan Marinellan suku on kehittänyt, hoivannut ja jatkanut liiketoimintaansa kuvankauniissa Napolissa.

Meillä Saumassa on kunnia saada edustaa heitä ja myydä heidän tuotteitaan ainoana liikkeenä Suomessa. 

Nyt saimmekin mahdollisuuden tuoda näytille E.Marinellan Archivio -kokoelman liikkeeseemme. On todellinen nautinto sukeltaa vanhojen, valikoitujen kuosien pariin ja nähdä niiden kehitys vuosikymmenien kuluessa. Kokoelma käsittää kaikkiaan 66 valikoitua designia ja 300 värivaihtoehtoa vuosilta 1930-1980.

Nyt, muutaman viikon ajan, on mahdollista tilata solmio haluamastaan kuosista , haluamaltaan vuodelta. Solmion rakenne ja yksityiskohdista mm. leveys ja nimikointi ovat valittavissa. Haluammekin tarjota nimikoinnin kampanjamme aikana kaikille tilaajille ilmaiseksi.

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen kappaleeseen elävää miesten pukeutumisen historiaa.

* * * 

* * *


Sananen solmioiden rakenteesta

Nykyään solmiot valmistetaan pääsääntöisesti vuoraamalla ne sisältä erillisellä villaisella tukiliinalla. Tällöin liinoitus antaa solmiolle rakenteen ja tuen. 

Perinteisempi ja hienompi tapa on tukea solmio käyttämällä ns. taittelu  eli fold -tekniikkaa. Tässä tekniikassa solmiosilkki taitellaan moneen kertaan ja se ikäänkuin tukee itse itsensä. Mitä enemmän taitoksia, sitä hienompi solmio. Tämä luonnollisesti tarvitaan huomattavasti isompi kappale silkkiä, sekä enemmän työtunteja, mikä ei voi olla heijastumatta hintaan.

Ohessa esimmerkkejä E. Marinellan Archivio -solmioiden hinnoista.

Classic Sartorial 3 Fold200€
5 Fold247€
7 fold270€
9 Fold294€
Taskuliina 45cmx45cm94€
Nimikointi20€

* * *