Mittatilauspaita on paita, joka on valmistettu asiakkaan omilla mitoilla. Myös paidan malli ja materiaali on täysin asiakkaan valittavissa.

Mittapaidassa ei ole yhtä paljon muuttuvia tekojöitä kuin tilauspuvussa. Pääosaa valinnoisssa näyttelee kangas. Vaihtoehtoja löytyy runsaasti tuhdimmista oxford kankaista kevyisiin popliini kankaisiin. Lähes yhtä tärkeää on paidan malli. Tehdäänkö paidasta kapelinjainen via hieman rennompi, ehkä jopa väljyyslaskoksin varustettu malli. Kaulus vaikuttaa ratkaisevasti paidan ilmeeseen. Sitä valittaessa on otettava huomioon paitsi kauluksen leikkaus, myös sen tuenta. Solmion kanssa käytettävän cut away mallisen kauluksen voi tukea hieman tuhdimmin, kuin vaikkapa rennon button down eli nappikauluksen.

Paidan mitoitusta mietittäessä kannattaa ottaa huomioon myös, että mittatilauspaidassa voi muuttaa mittoja myös "kolmiulotteisesti". Eli jos asiakas on esimerkiksi hyvin atleettinen, voidaan rinnanympärykseen lisätä enemmän etukappaleelle, jolloin väljyys kohdistuu oikealle puolelle torsoa. Samoin vaikkapa vatsakkaalle asiakkaalle voidaan lisätä pituutta etukappaleelle, jotta paita ulottuu hyvin housun kauluksen alle myös edessä.