Mittatilauspuku on tilusavaate, joka on valmistettu tehtaassa asiakkaan mittojen mukaan. Asiakkas voi myös valita puvun mallin ja materiaalin. Mittapukua ei siis ole valmis vaate jota muokataan asiakkaalle sopivaksi, vaan se valmistetaan alusta alkaen yksittäiskappaleena. Sitä ei myöskään tule sotkea räätälipukuun, joka valmistetaan käsityönä vaatturinliikkeessä. Mittapuku on monelle paras ja kustannustehokkain tapa hankkia laadukas puku. Periaatteessa kaiken voi valita oman maun mukaan pienimpiä yksityiskohtia myöten ja hinta on huomattavasti räätälinpukua huokeampi.

Kun on aikeissa hankkia laadukkaan puvun, on syytä esittää itselleen muutama kysymys:

1) Puvun käyttötarkoitus? Tuleeko puku työ- vai kenties juhlakäyttöön? Tämä luonnollisesti vaikuttaa mm. materiaalivalintaa.

2) Onko toiveissa puku ympärivuotiseen käyttöön? Tämä vaikuttaa paitsi materiaalivalintaan, myös puvun malliin ja rakenteeseen. Kevyt kesäpuku ei kaipaa turhan raskaita liinoituksia tai vahvoja toppauksia hartioille.

3) Puvun istuvuus? Halutaanko puvun istuvan vartalonmyötäisesti vai mennäänkö käytännöllisyys ja mukavuus edellä ja valitaan hieman väljempi mitoitus.

Toki pukua hankittaessa kohdateen monia muitakin kysymyksiä, mutta nämä ovat kenties kaikkein tärkeimmät seikat, joiden "ympärille" kaikki rakentuu. Napit, vuorikankaan väri, nimikoinnit ym. ovat sitten mukavia, mutta eivät ehkä aivan yhtä merkityksellisiä valintoja.

MIttatilauspuvun tilaajan tulee varautua 2-3 käyntikertaan vaatturinsa luona. Puku saapuu liikkeeseen valmiina, mutta usein löytyy vielä pientä säädettävää ennen kuin vaate on valmis käyttöön. Normaali toimitusaika on noin 4-6 viikkoa. Tähän vaikuttaa ennenmuuta valittu kangas. 

Kaksiosainen mittatilauspuku irtoliinarakenteella maksaa liikkeessämme alkaen 1200€. Varsinaista ylärajaa hinnoille ei ole, mutta valtaosa puvuista maksaa kuitenkin alle 1800€. Vertailuin vuoksi mainittakoon, että räätälinpuvuku maksaa alkaen 3500€.

Budjettiratkaisu on teettää puku irtoliinan sijaan ns. rintaliinarakenteella, joka on teknisesti huomattavasti nopeampi valmistaa. Säästöä kertyy noin 150€ per puku/takki.

Valintoja on siis tilauksen yhteydessä tehtävä melkoinen määrä. Kannattaa kuitenkin muistaa että liikkeessämme on aina ammattitaitoista henkilökuntaa varmistamassa, että saatte vaatteen joka vastaa mahdollisimman hyvin tarpeitanne ja toiveitanne.